Gradovi

Sokočani zajedno uređuju grad

Sokočani zajedno uređuju grad
Foto: N.N. | Sokočani zajedno uređuju grad

Na Sokocu je očišćen Park boraca Romanije, prostor oko sportske dvorane i svih sportskih terena, u okviru akcije "April, mjesec čistoće", u kojoj je učestvovalo više od 100 članova sportskih klubova i građani.

U Odsjeku komunalne policije opštine Sokolac rekli su Srni da su u sinoćnjoj akciji učestvovali sokolački atletičari, planinari, odbojkašice, strijelci, fudbaleri, članovi klubova borilačkih vještina i građani.

U Planinarskom društvu Glasinac navode da su se u velikom broju i sa posebnom radošću odazvali akciji, jer je razvijanje ekološke svijesti jedan od ciljeva ovog društva.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozvao je sve građane, preduzeća, samostalne radnje, ustanove, udruženja, zajednice etažnih vlasnika i mjesne zajednice da se uključe u akciju proljećnog čišćenja sa ciljem zaštite životne sredine.

Iz Odsjeka komunalne policije Sokolac, koja će vršiti nadzor nad sprovođenjem akcije, upozoravaju učesnike da sakupljeni opad ne spaljuju jer će biti sankcionisani.

U Javnom komunalnom preduzeću Sokolac istakli su da će sav otpad na vrijeme biti odvezen na centralnu deponiju Rudine, te da će u okviru ove akcije oprati ulice u gradskom naselju.

U sokolačkom vrtiću su rekli da su već očistili svoje dvorište i sa prvim sunčanim danima počeli da sade cvijeće.

Iz Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" i Osnovne škole "Sokolac" najavili su da će se za par dana i njihovi učenici uključiti u akciju "April, mjesec čistoće" i doprinijeti što boljem izgledu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije