Gradovi

Sport i dječja igra ne poznaju granice

Sport i dječja igra ne poznaju granice
Foto: N.N. | Sport i dječja igra ne poznaju granice

GRAČANICA, PETROVO - Zavidna saradnja dvije opštine, Petrovo i Gračanica, od prošle sedmice obogaćena je i zajedničkom besplatnom školom rukometa za dječake i djevojčice, čime je pokazano da za sport i dječju igru ne postoje granice ni ograničenja.

Na Facebook stranici grada Gračanica su objavili da su ponosni što škola rukometa iz ovog grada seli u susjednu opštinu Petrovo te da sa prijateljima iz Petrova žele i na ovaj način da naprave još jednu lijepu priču o suživotu.

Siniša Tomić, koordinator Škole rukometa u opštini Petrovo, kazao je da ova besplatna škola u Gračanici radi od prošle godine, a u Petrovo se preselila prije desetak dana.

"Dobili smo pismo namjere od Škole rukometa 'First' iz Gračanice, koja je prerasla u školu rukometa za djevojčice 'Barbies'. Pošto sam i ja nekada igrao rukomet, a radim kao referent za sport u opštini Petrovo, u dogovoru sa načelnikom opštine Petrovo smo odlučili da počnemo s upisom djece u ovu školu i u Petrovu", rekao je Tomić za "Nezavisne".

Dodao je da se za jedan dan već oko 10 mališana upisalo u ovu školu, ali da će, prema njegovoj procjeni, zbog epidemioloških mjera, s radom početi tek sredinom maja.

"Roditelji i djeca su oduševljeni ovom idejom, nadamo se da će biti dosta zainteresovanih", naveo je Tomić.

Istakao je da upravo ovakve aktivnosti, sportske, vode ka pomiranje u BiH.

"Upravo su djeca školskog uzrasta dobar primjer da je saradnja moguća, da nema granica ni prepreka za saradnju", zaključio je Tomić.

Ozren Petković, načelnik Petrova, za "Nezavisne" je naveo da je saradnja Petrova i Gračanice na zavidnom nivou te da imaju mnogo zajedničkih infrastrukturnih projekata.

"Sarađujemo i kroz sport i kulturu. Petrovo je ranije bilo poznato po rukometu, nadamo se da ćemo kroz ovu školu to da obnovimo", rekao je Petković.

Dodao je da se uvijek traži način za saradnju, kroz različite projekte i oblasti društvenog života.

"Trudimo se da se borimo za svoje građane i da živimo u dobrim odnosima", kazao je Petković.

Dodao je da već oko 20 godina ove dvije opštine zajedno sprovode "Dansku školu fudbala", koja traje pet dana, kada se organizuju druženja mališana zaljubljenih u ovaj sport.

"Od tih pet dana na primjer tri dana djeca provedu u Gračanici, a dva u Petrovu, onda sljedeće godine tri u Petrovu i dva u Gračanici. Od 150 do 300 mališana se tih dana druže i uče o osnovama fudbala", zaključio je Petković.

Izradu ovog teksta podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država USAID. Sadržaj ovog teksta ne odražava neminovno stavove USAID-a ili Vlade SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije