Gradovi

Srebrenica i Bratunac nakon 13 časova dobili struju

Srebrenica i Bratunac nakon 13 časova dobili struju
Foto: Srna | Srebrenica i Bratunac nakon 13 časova dobili struju

SREBRENICA - Vjetar i snježne padavine izazvale su brojne kvarove i oštećenja na dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži na području Srebrenice i Bratunca i ove dvije opštine su bez napajanja električnom energijom bile 13 časova.

Tek u 12.30 časova otklonjeni su kvarovi i napajanje električnom energijom ove dvije opštine je normalizovano, ali više sela je još bez struje.

Prema informacijama dobijenim u lokalnim elektrodistribucijama, došlo je do prekida žica i drugih oštećenja na dalekovodima koje je izazvao vjetra obarajući drveće na elektro-mrežu.

Radnici elektrodistribucija bezuspješno su više puta u toku dana pokušavali uključiti napon, ali je odmah dolazilo do prekida i nestanka električne energije.

Telefonske i internet veze takođe su bile u prekidu, a drumski saobraćaj odvija se otežano zbog velike količine vode na putevima u ove dvije lokalne zajednice.

Većina lokalnih puteva u višim dijelovima srebreničke opštine bila je neprohodna i u toku dana radi se na njihovom čišćenju prema utvrđenim prioritetima.

Putevi do nekih brdskih bratunačkih sela bili su jutros neprohodni, ali su u toku dana osposobljeni za saobraćaj.

Visina snijega u Srebrenici je deset centimetara, ali je u planinskim dijelovima ove opštine snijeg dostigao i 40 centimetara.

Snabdijevanje vodom u Bratuncu i Srebrenici je uredno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije