Gradovi

Srednjoškolci i profesori dali krv

Srednjoškolci i profesori dali krv
Foto: Srna | Srednjoškolci i profesori dali krv

ZVORNIK - U zvorničkom Srednjoškolskom centru "Petar Kočić" danas su 104 učenika i 14 profesora dobrovoljno dali krv.

Direktor Srednjoškolskog centra Biljana Pisić rekla je novinarima da je ovo već tradicionalna akcija koja se svake godine u martu održava u prostorijama škole.

"Ovo je veoma značajna akcija u kojoj učestvuju i članovi Školskog odbora koji nisu iz ove škole", rekla je Pisićeva i dodala da ovu akciju iniciraju učenici Medicinske škole, a prihvataju je i maturanti Ekonomske škole, Gimnazije i drugih smjerova.

Sekretar zvorničke Gradske organizacije Crvenog krsta Danojka Mićić rekla je da ova organizacija u okviru svojih ovlaštenja doprinosi popularizovanju i značaju dobrovoljnog davanja krvi.

"Cilj akcije je da se poveća broj dobrovoljnih davalaca krvi, a time i prikupe dovoljne količine krvi za potrebe pacijenata", rekla je Mićićeva.

Načelnik zvorničke Službe transfuzije  Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Vladimir Dražić rekao je da je ovo jedna od najvećih akcija dobrovoljnog davanja krvi na području Zvornika koja će doprinijeti prikupljanju značajnih zaliha ove dragocjene tečnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije