Gradovi

Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", rekonstrukcija mokrih čvorova

Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", rekonstrukcija mokrih čvorova
Foto: RTV KD | Srednjoškolski centar "Nikola Tesla", rekonstrukcija mokrih čvorova

KOZARSKA DUBICA - U Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici planiranom dinamikom teku radovi za rekonstrukciju mokrih čvorova, koji su počeli prije desetak dana, a vrijednost radova je 135.000 KM, rekla je direktor Senada Zlokapa.

Za ovu namjenu školi je 60.000 KM donirala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske 75.000 KM.

Ona je istakla da je školski objekat izgrađen još 80-tih godina i mokri čvorovi, koji su bili u katastrofalnom stanju najviše od korištenja agresivnih sredstava za održavanje njihove čistoće, od tada nisu renovirani.

"Projekat njihove rekonstrukcije u prizemlju, te na prvom i drugom spratu, vrijedan je 140.000 KM, a da smo renovirali i dio sa lavaboom koji imamo u svim učionicama i kabinetima trebalo bi nam oko 200.000 maraka", objašnjava Zlokapa.

Ona ističe da su sredstava za ove namjene tražili na mnogo mjesta, ali nisu ih dobili, pa su za ovu namjenu ostavili sredstva od donacije predsjednika Srpske Željke Cvijanović koja su dobili ljetos, dok im je ostatak doznačilo resorno ministarstvo.

Ujedno sa ovim radovima biće sanirane i posljedice zemljotresa koji se dogodio na kraju prošle godine i ostavio posljedice na ovom objektu.

"Znamo da su drugi objekti i više oštećeni u zemljotresu od nas, stoga smo se u školi dogovorili da ćemo sredstva od ušteda usmjeriti na saniranje oštećenja od potresa vlastitim snagama, što će koštati oko 21.000 maraka, jer ne želimo da djeca svakodnevno gledaju pukotine nastale u potresu", dodala je Zlokapa.

Ona je istakla da se radovi izvode tako da se što manje narušava izvođenje nastavnog procesa, pa u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" očekuju da će do kraja maja svi poslovi renoviranja biti završeni, nakon čega će učenici dobiti bolje uslove za boravak u školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije