SP Qatar 2022.

Gradovi

Štab za vanredne situacije: Onlajn nastava i u Višegradu

Štab za vanredne situacije: Onlajn nastava i u Višegradu
Foto: Ilustracija | Štab za vanredne situacije: Onlajn nastava i u Višegradu
Srna

VIŠEGRAD - Osnovna i srednja škola u Višegradu od sutra će preći na izvođenje nastave na daljinu, zaključio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Na današnjem sastanku Štaba istaknuto je da je na prijedlog načelnika opštine, direktora škola i članova Štaba donesen zaključak da škole naredne sedmice pređu na onlajn nastavu radi zaštite zdravlja građana.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Momir Radojčić rekao je da je u ovoj ustanovi loša epidemiološka situacija jer je trenutno zaraženo 11 nastavnika i 42 učenika.

"Mi ćemo podržati odluku opštinskog štaba i sljedeću sedmicu ćemo preći na onlajn nastavu", istakao je Radojčić.

Vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" Dragana Zečević rekla je da su zaražena dva profesora, a 15 učenika je u izolaciji.

Direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović rekla je da trenutna epidemiološka situacija nije na zavidnom nivou, te da se i dalje mnogo ljudi javlja u kovid ambulante.

"U većini slučajeva to su mlađe osobe koje su nevakcinisane. Odlukom Štaba krenuće se u onlajn nastavu, pratićemo epidemiološku situaciju da bi nakon sedam dana donijeli odluku o nastavku organizovanja školovanja", napomenula je Đurovićeva.

Sanitarni inspektor opštine Višegrad Slađana Miovčić ukazala je da je ovakva odluka donesena zbog trenutne epidemiološke situacije, odnosno kako bi se pokušali smanjiti kontakti učenika.

U Višegradu je virus korona pi-si-ar testom potvrđen kod 204 lica, a brzim testovima kod više od 50 osoba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije