Gradovi

Stabilizovano stanje u Novom Gradu, prijavljeno sedam odrona

Stabilizovano stanje u Novom Gradu, prijavljeno sedam odrona
Foto: Srna | Stabilizovano stanje u Novom Gradu, prijavljeno sedam odrona

NOVI GRAD - U Novom Gradu stabilizovano je stanje nakon današnjeg nevremena, a angažovane su dežurne ekipe da dalje prate situaciju, rekao je večeras Srni zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač.

Lukač je naveo da je prijavljeno da je voda ušla u 19 dvorišta i stambenih objekata, četiri druga objekta, kao i u dva privredna objekta.

On je objasnio da je normalizovano stanje u Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" i Sportskoj dvorani, a voda se povukla iz dvorišta kod Osnovne škole "Vuk Karadžić", gdje će sutra biti obavljena dezinfekcija prostora.

Lukač je rekao da su evidentirani odroni, po jedan, u naselju Jablanica, na putu prema novom groblju, u naselju Gračani i u naselju Roga, a tri odrona pored magistralnog puta u gradskom području.

On je dodao da je lokalni Centar za obavještavanje dobio 11 prijava, a 16 prijava je upućeno vatrogascima.

Komunalno preduzeće "Komus" čisti i pere gradske ulice, a posao je završen na području Capraga na gradskom području.

"Angažovana su i privatna preduzeća za čišćenje nanosa pijeska sa ulica i iz privatnog dvorišta i na odčepljivanju odvoda", pojasnio je Lukač.

Lukač je rekao da se ujutro, prema prognozama, očekuje prestanak padavina i stabilizacija vremena što će omogućiti da se obavi čišćenje i sanacija odrona.

U Novom Gradu, u užem gradskom području, danas je za oko dva časa palo 111 litara kiše po metru kvadratnom, sve gradske ulice i saobraćajnice su bile poplavljene i otežano se odvijao saobraćaj.

Kiša i dalje pada, ali je slabijeg intenziteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije