Gradovi

Stanari obilježili Dan opštine u skladu s pandemijom

Stanari obilježili Dan opštine u skladu s pandemijom
Foto: N.N. | Stanari obilježili Dan opštine u skladu s pandemijom

STANARI - Zbog virusa korona opština Stanari ove godine nije nagradila najbolje pojedince i kolektive jer je neizvjesnost globalne pandemije uticala i na zbivanja u najmlađoj lokalnoj zajednici u RS, koja nije raspisivala javni poziv za dodjelu nagrada i priznanja povodom Dana opštine.

"Pošto održavamo ovu svečanu sjednicu u specifičnim uslovima - nismo imali ni zvanice, a kada su u pitanju nagrade i priznanja vjerujte da smo za ovih pet godina iscrpjeli, prepoznali i da smo sigurno najzaslužnije i nagradili", izjavio je danas Dušan Panić, načelnik opštine, te dodao da će sljedeće godine sigurno imati koga nagraditi.

U SDS-u smatraju da tradiciju nagrađivanja povodom 9. septembra, Dana opštine, nije trebalo prekidati.

"Ako smo već do sada nagrađivali i ako već održavamo svečanu sjednicu Skupštine, iako je smetnja korona, mogli smo možda nekoliko privrednih subjekata ili pojedinaca koji su označili ovu godinu da ih nagradimo primjereno, adekvatnom nagradom", mišljenja je Željko Bajić, odbornik SDS-a.

Povodom šestog rođendana lokalna vlast se pohvalila nizom infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Stanarima, u kojima su posebno ponosni na odluku da sa 12.000  KM pomognu mladim bračnim parovima do 35 godina starosti pri kupovini ili gradnji prve stambene jedinice - stana, odnosno kuće.

"Više mladih bračnih parova me kontaktiralo, raspituju za tu odluku. Nas očekuje prvi javni poziv do kraja septembra. Ovi ljudi koji su mene lično kontaktirali - pola njih će kupiti stan, a pola će u nekoj od naših mjesnih zajednica graditi kuću", kazao je Denis Stevanović (SP), zamjenik načelnika opštine.

Narodna skupština RS donijela je 9. septembra 2014. odluku o osnivanju opštine Stanari, koji su do tada bili jedna od sedamdesetak dobojskih mjesnih zajednica, a 18. marta 2015. nakon lokalnih izbora konstituisana je lokalna vlast, odnosno počeo je s radom prvi saziv Skupštine opštine.

"Skupština broji 17 odbornika, u parlamentu participiraju četiri političke stranke i tri nezavisna odbornika. Njihov rad je bio korektan i u duhu parlamentarne demokratije, nije bilo nijednog prekida skupštinskog zasjedanja, niti teških riječi", rekao je Ostoja Stevanović (SNSD), predsjednik Skupštine opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije