Gradovi

Stanovi za 48 porodica, zatvaraju se kolektivni centri u Trebinju

Stanovi za 48 porodica, zatvaraju se kolektivni centri u Trebinju
Foto: N.N. | Stanovi za 48 porodica, zatvaraju se kolektivni centri u Trebinju

TREBINJE- Stambena zgrada, koja se u Trebinju gradi za izbjegla i raseljena lica u okviru projekta CEB 2, uskoro će biti useljena, a time će krov nad glavom biti obezbijeđen za 48 porodica.

Ovo je nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima istakao ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, sa kojim je na sastanku bio i v.d. izvršnog direktora za investicije “Elektroprivrede RS” Jovica Vlatković.

“Raduje činjenica da će ovi ljudi dobiti krov nad glavom nakon 25 godina i ujedno biti zatvoreni kolektivni centri na području grada Trebinja. Prilikom posjete Trebinju razgovarao sam i sa predstavnicima opštine Ravno u Federaciji BiH i dogovorio da će ovo ministarstvo, kroz nove projekte, pomoći da se obnovi elektrifikacija u povratničkim selima ove opštine”, rekao je Lučić.

On je precizirao da bi radovi na početku elektrifikacije u selima opštine Ravno trebali početi za mjesec do dva, jer je javni poziv za pomoć već objavljen i traje 21 dan, nakon čega slijede obrade aplikacija.

Gradonačelnik Ćurić je precizirao da grad u projektu dovršetka stambene zgrade na vrijeme završava svoj dio posla, pa ne bi trebalo biti problema ni oko useljenja.

“Projekat CEB 2 je u završnoj fazi, rade se i spiskovi korisnika stanova koji su ažurirani u odnosu na prethodni period, sve sa ciljem da zatvorimo kolektivne centre, pa u tom smislu Grad Trebinje radi i ulicu koja vodi do ove zgrade i biće završena najdalje za mjesec dana, što je bila naša obaveza”, precizirao je Ćurić.

On kaže da je na sastanku dogovorena međusobna saradnja, i kada je u pitanju izbjeglička, ali i povratnička populacija u opštini Ravno, koju Trebinje, kako tvrdi, neće i ne smije zaboraviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije