Gradovi

Stefanoviću uručen grb opštine Drvar

Stefanoviću uručen grb opštine Drvar
Foto: Srna | Stefanoviću uručen grb opštine Drvar
Srna

DRVAR - Ministru odbrane Srbije Nebojši Stefanoviću večeras je u Drvaru uručen grb opštine povodom Dana opštine, a on je ovu priliku iskoristio da najavi još ulaganja u ovu povratničku opštinu sa većinskim srpskim stanovništvom.

Grb opštine Stefanoviću je uručila načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Stefanović je rekao će Srbija pomagati opštine u Federaciji BiH (FBiH) gdje su Srbi povratnici, podsjetivši da je u Drvaru otvoren proizvodni pogon tekstilne fabrike "Jumko".

On je uvjeren da će Vlada Srbije izaći sa konkretnom pomoći u narednom periodu, prije svega, u privredi.

"Srbija pomaže svom narodu gdje god on bio. Mi ne krijemo da gradimo i želimo dobre odnose sa Republikom Srpskom, ali i sa onim opštinama u FBiH gdje su se Srbi vratili", rekao je Stefanović.

Stefanović je podsjetio na 27. juli 1941. godine kada je u Drvaru podignut ustanak naroda u BiH protiv fašizma, te napomenuo da je ovaj narod pokazao da se borio za slobodu i protiv fašističkog terora.

Runićeva je naglasila da su Drvar i Drvarčani neizmjerno zahvalni Srbiji i Republici Srpskoj za pomoć koju pružaju, te podsjetila da je Srbija do sada uložila dva miliona evra.

"Zahvaljujući tome realizovali smo brojne infrastrukturne projekte u našem gradu. U narednom periodu očekujemo od Vlade Srbije još finansijske pomoći", rekla je Runićeva.

Program obilježavanja Dana opštine počeo je svečanom sjednicom Opštinskog vijeća, a potom je održana svečana akademija na kojoj su uručena i opštinska priznanja.

Uručene su i plakete zaslužnim pojedincima kao i organizacijama, među kojima Domu zdravlja Drvar koji se nesebično borio u borbi protiv virusa korona.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici iz političkog i javnog života Drvara, ali i susjednih opština.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije