Gradovi

Pratite nas na Google news

Šteta nakon olujnog nevremena veća od pet miliona KM

Šteta nakon olujnog nevremena veća od pet miliona KM
Foto: N.N. | Šteta nakon olujnog nevremena veća od pet miliona KM
Srna

BIJELJINA - Poljoprivredni proizvođači u Semberiji su nakon olujnog nevremena pretrpjeli štetu veću od pet miliona KM, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

Prema njegovim riječima, šteta od olujnog nevremena u iznosu od pet miliona KM evidentirana je samo na plastenicima, te je sigurno znatno veća.

"Šteta je zabilježena i na povrću, pšenici i kukuruzu pored Save i Drine, na području Amajlija, Broca i Crnjelova, kao i u voćarstvu. Ipak, najveću štetu su pretrpjeli plastenici kojih na području Semberije ima na oko 350 hektara, a 30 odsto ih je uništeno. Tako dolazimo do računice da je šteta samo na plastenicima oko pet miliona KM", naveo je Savić.

On je dodao da je zbog obimnosti posla formirana petočlana komisija za procjenu štete, te da su vlasnici gazdinstava do utorka, 16. jula, prijavljivali gubitke.

"Prema instrukcijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske formirali smo petočlanu komisiju koja je i sada na terenu i pred njom je obiman posao", rekao je Savić.

Na području Semberije registrovano je 6.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije