Gradovi

Štetu na objektima u Kozarskoj Dubici prijavilo oko 500 građana

Štetu na objektima u Kozarskoj Dubici prijavilo oko 500 građana
Foto: N.N. | Štetu na objektima u Kozarskoj Dubici prijavilo oko 500 građana

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici materijalnu štetu na objektima, uzrokovanu nedavnim zemljotresom, prijavilo je oko 500 građana, potvrdio je načelnik te opštine Radenko Reljić.

Građevinske komisije za procjenu štete su i danas na terenu, a najugroženija domaćinstva obilaze i organizuju pomoć načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.

"Razmjere štete još nisu poznate. Građani svakodnevno prijavljuju štetu od zemljotresa na svojim objektima", rekao je Reljić.

On je istakao da su za pomoć i obnovu prioritet porodice koje su ostale bez krova nad glavom.

"Takvih porodica i objekata, koji nikako nisu sigurni za boravak imamo za sada tri, a jedan od njih je kuća porodiće Ćorić u Pobrđanima, koju smo danas prvo obišli", naveo je Reljić.

On je još jednom zamolio Dubičane da budu solidarni i strpljivi, da prijavljuju realnu štetu i da shvate da se prvo moraju stambeno obezbijediti porodice čiji objekti nisu useljivi i za koje se mora hitno izgraditi ili obezbijediti novi smještaj.

"Osim ta tri privatna objekata koji su za rušenje, još je deset evidentiranih za hitnu sanaciju i na tome intenzivno radimo, da bi se te porodice vratile u svoje kuće", rekao je Reljić novinarima.

On je dodao da je od javnih objekata za hitnu sanaciju predviđena zgrada u kojoj su Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka.

"Razumijem sugrađane koji prijavljuju štetu na svojim objektima, bez obzira koliko ona minimalna bila, ali ih i molim da imaju razumijevanja jer za sve njihove potrebe nemamo ni dovoljno ljudstva, ni novca", istakao Reljić.

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je 29. decembra Hrvatsku, sa epicentrom u Petrinji, a osjetio se i u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije