Gradovi

Stevanović: Epidemiološka situacija u Zvorniku se smiruje

Stevanović: Epidemiološka situacija u Zvorniku se smiruje
Foto: N.N. | Stevanović: Epidemiološka situacija u Zvorniku se smiruje

ZVORNIK - Predjsednik Gradskog štaba za vanredne situacije Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je danas da se, prema podacima sa kojima raspolaže, u poslednjih desetak dana epidemiološka situacija na prostoru grada polako smiruje.

"Značajno je smanjen broj novozaraženih na dnevnom nivou, a rapidno se smanjuje i broj pregleda u respiratornoj ambulanti, što je činjenica koja nam daje za pravo da vjerujemo da je sve manje onih koji su potencijalno zaraženi virusom korona“, rekao je novinarima Stevanović, koji je i gradonačelnik.

On je podsjetio da je od 4. juna do sada broj zaraženih virusom korona iznosio nešto više od 180 osoba, dok je na virus trenutno aktivno 51 lice.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na području grada Zvornika u poslednja 24 časa registrovano je osam lica zaraženih virusom korona, dok se za 12 uzoraka čekaju rezultati.

U kovid odjeljenju zvorničke Opšte bolnice na liječenju se nalazi 10 pacijenata, od kojih su sedam iz Zvornika, dva iz Bratunca i jedan iz Vlasenice.

Dva pacijenta imaju tešku kliničku sliku, a ostali su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

U kućnoj izolaciji nalazi se 331 lice, a ova mjera je istekla za 975 osoba.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni, nose zaštitne maske, drže propisano rastojanje, izbjegavaju okupljanja i vode računa o ličnoj higijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije