Gradovi

Stigli stambeni kontejneri za najugroženije u Kozarskoj Dubici

Stigli stambeni kontejneri za najugroženije u Kozarskoj Dubici
Foto: Ibrahim Dizdarević | Stigli stambeni kontejneri za najugroženije u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - U krug Doma u Kozarskoj Dubici zdravlja danas su stigla četiri stambena kontejnera, koji će već sutra biti dopremljeni porodicama u ovoj opštini čiji su domovi pretrpjeli najveća oštećenja tokom nedavnog zemljotresa.

Kontejneri su stigli zahvaljujući predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću i privremeno su rješenje za smještaj najugroženijeg stanovništa, onih koji su 29. decembra ostali bez krova nad glavom.

Među njima je Mirko Zgonjanin iz sela Babinac, koji od tada sa nepokretnom suprugom i kćerkom živi kod prijatelja u Kostajnici, i svakodnevno traži prevoz do porušenog doma kako bi se brinuo o životinjama koje su ostale na kućištu.

Stambeni kontejner biće novi dom i bake Stoje Novaković koja je takođe sad smještena kod komšija ,jer joj dom u selu Tuključani nakon zemljotresa više nije uslovan za život.

Načelnik opštine Radenko Reljić još jednom uputio je apel svima koji su u mogućnosti da pomognu opštini Kozarska Dubica koja je pretrpjela veliku štetu u nedavnom zemljotresu.

"Ovo je drugi put od zemljotresa da Vlada RS upućuje pomoć našoj opštini. Odmah nakon potresa doznačili su nam 100.000 KM koje smo potrošili za sanaciju štete na objektima, a sada ćemo privremeno smjestiti četiri porodice  pa koristim ovu priliku da se javno zahvalim premijeru Viškoviću koji je iz budžetske rezerve obezbijedio sredstava za ove slučajeve, kao i šefu Republičke uprave civile zaštite koji je omogućio prevoz kontejnera", rekao je Reljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije