Gradovi

Stojčevac dobio novu javnu rasvjetu

Stojčevac dobio novu javnu rasvjetu
Foto: VLADA KS | Stojčevac dobio novu javnu rasvjetu

SARAJEVO - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović obišao je Spomenik prirode Vrelo Bosne i radove koji se realiziraju u okviru projekta sanacije ulice Stojčevac i izgradnje javne rasvjete.

Radovi teku planiranom dinamikom, javna rasvjeta je već stavljena u funkciju, a plan je da se asfaltiranje ulice Stojčevac okonča 25. marta.

"Ukupna vrijednost projekta iznosi 790.000 KM, a finansiraju ga Direkcija za puteve Kantona Sarajevo sa 340.000 KM, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša sa 200.000 KM, opština Ilidža sa 150.000 KM, te Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja KS sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM", naveo je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je ovom prilikom razgovarao sa direktorom KJU za zaštićena prirodna područja Asadom Jeleškovićem i o realizaciji drugih, strateški važnih projekata kao što su uspostavljanje Eco-kampa "Bijambare" i planinske botaničke bašte "Trebević".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije