Gradovi

Štrajk komunalaca, Bileća zatrpana smećem

Štrajk komunalaca, Bileća zatrpana smećem
Foto: N.N. | Štrajk komunalaca, Bileća će biti zatrpana smećem

BILEĆA - Radnici Komunalnog preduzeća "Komus" iz Bileće od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplaćenih plata i dijela regresa, pa su javne površine i gradske ulice već zatrpane smećem, a, prema najavama radnika, ne očekuje se početak rada u ovoj sedmici.

Radnici se žale i na teške uslove rada, jer, kako kažu, njih dvadesetak obavljaju sve komunalne poslove u gradu, ne samo na odvozu smeća, već i na održavanju Gradske pijace, Gradskog groblja i drugih usluga.

"Duguju nam dvije plate, za avgust i septembar, doprinose za devet mjeseci i dio regresa koji nam je ranije bio odobren sudskom odlukom, jer drugačije nije išlo", kaže Dobrivoje Kašiković, privremeni vođa Štrajkačkog odbora.

On objašnjava da je preuzeo ovu dužnost nakon što je predsjednik njihove sindikalne organizacije dao ostavku.

"Nije lako prekinuti čišćenje ulica i odvoz smeća i mi se izvinjavamo svim urednim platišama, ali drugačije ne možemo", dodaje Kašiković.

On je potvrdio da im je opština Bileća na račun uplatila oko 35.000 maraka, što je, tvrdi, nedovoljno, jer im je blokiran jedan račun zbog neuplaćenog PDV-a.

Radenko Popara, načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno planiranje i stambeno-komunalne poslove, tvrdi, međutim, da ovih dana slijedi još jedna uplata od 13.000 maraka i da su to cjelokupne opštinske obaveze koje oni moraju isplatiti.

Radnici ipak ostaju pri svom, uz tvrdnje da opština Bileća ima višestruko veće dugove na ime subvencija prema komunalnom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije