Gradovi

Studenti završili praksu u Gradskoj upravi Bijeljina

Studenti završili praksu u Gradskoj upravi Bijeljina
Foto: N.N. | Studenti završili praksu u Gradskoj upravi

BIJELJINA - Prethodne sedmice stručnu praksu u Gradskoj upravi obavljalo je 15 studenata sa tri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji studiraju u Bijeljini.

Povodom završetka prakse, ovim studentima s Pravnog, Poljoprivrednog i Fakulteta poslovne ekonomije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je uručio sertifikate.

Studenti su se kroz praksu upoznali sa dijelom aktivnosti organizacionih jedinica Gradske uprave, što je bila prilika da vide kako se primjenjuju teorijska znanja koja se stiču tokom tudija, kao i da steknu radno iskustvo koje će im se pokazati kao važno u daljem radu.

"Imamo dugogodišnju saradnju sa fakultetima u Bijeljini, a i ova praksa je potvrda toga. Naš cilj je da unaprijedimo rad Gradske uprave, kao i ukupni kvalitet života u Bijeljini, te smo od studenata na praksi tražili i da ponude ideje i sugestije šta bi bilo dobro da se uradi u našem gradu. Prije svega, željeli smo da čujemo njihove sugestije za poboljšanje statusa mladih ljudi, kako bi se po završetku studija lakše odlučili da ostanu da žive ovdje", istakao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je ovom prilikom istakao da se već radi na daljem poboljšanju studentskog standarda, a prvi značajan korak u tom smjeru biće izgradnja studentskog centra.

"Pokrenuli smo pripremne aktivnosti neophodne za izgradnju studentskog doma i pratećih sadržaja i objekata i to će biti pravi savremeni studentski centar kojim ćemo zaokružiti univerzitetsku cjelinu u Bijeljini. Na tom prostoru planiramo da izgradimo i park i manju sportsku salu, što će doprinijeti kvalitetu života u cjelini u tom dijelu grada", najavljuje Mićić.

Studenti koji su obavili ljetnu praksu u Gradskoj upravi su među najboljim na svojim fakultetima, prosječne ocjene su im iznad 9.

"Ovi mladi ljudi koji su boravili na ljetnoj praksi su biće prava snaga i budućnost našeg Grada", ocijenio je Mićić.

Ana Radosavljević, student četvrte godine Pravnog fakulteta, sa ove prakse je ponijela pozitivne utiske.

"Stručna praksa mi je pomogla da sagledam kakvu perspektivu i mogućnosti pruža rad u državnim organima, da vidim koliko je značajan rad u državnoj upravi za mnoge oblasti društvenog života, počevši od nauke, kulture i sporta, pa preko zdravstvene zaštite, socijalne zaštite i civilne zaštite", naglasila je Ana, dodajući da joj je najzanimljivije bilo u Odjeljenju opšte uprave, gdje se upoznala sa vođenjem matičnih knjiga i upravnog postupkom, radom pisarnice, arhive, ali i u Odjeljenju za inspekcijske poslove. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije