Gradovi

"Sunce nam je zajedničko" ponovo grije

"Sunce nam je zajedničko"  ponovo grije
Foto: N.N. | "Sunce nam je zajedničko" ponovo grije

TREBINJE - Vrata Udruženja "Sunce nam je zajedničko", u kome se okupljaju djeca i omladina sa posebnim potrebama i njihovi roditelji, ponovo su otvorena za sve korisnike, uz poštovanje socijalnih mjera zaštite i za unaprijed ugovorene tretmane.

"Mi smo se, kada je počela pandemija virusa korona, nekako brzo snašli i nastavili rad u izmijenjenim okolnostima, pa smo formirali Viber grupu, na kojoj su roditelji neke djece preuzimali testove, ili bi po njih dolazili lično i sa djecom radili kod kuće, a osmoro starijih  je bilo direktno uključeno u grupu i svakodnevno komuniciralo s nama", objašnjava Irina Savović, socijalni radnik Udruženja.  

Ona s radošću naglašava da su u vrijeme virusa korona djeca dobila novu snagu i novi podsticaj rada od kuće, oduševljeni i modernim načinom komunikacije, pa su u protekla dva mjeseca uradili ogoroman broj radova, poslali isto tako ogroman broj video-snimaka, jer su sa velikom radošću prihvatali svoje zadatke.

"Bilo je djece da su u toku vanrednog stanja u svojim sobama kod kuće oblijepili svojim radovima sve zidove, a snimke su onda slali nama, što je bio ogroman podsticaj i za nas koji radimo s njima", kaže Irina, dodajući da entuzijazam nije izostao ni kod mlađe djece.

Osjećaj zajedništva svih roditelja je, napominju u Udruženju, došao do izražaja u protekla dva mjeseca, kada su se naročito angažovali na pomoći jednih drugima, na traženju lijekova za djecu, pa se dešavalo da jedni druge zovu u pola noći, kako bi im saopštili sretnu vijest da su im dobri ljudi iz Srbije, Hrvatske, iz cijelog okruženja, uspjeli nabaviti lijekove.

Osjećaj zajedništva kod omladine i djece sa posebnim potrebama je, kako ističu u Udruženju "Sunce nam je zajedničko", naročito razvijen, što je bilo očigledno upravo u pomenutoj Viber grupi, u kojoj, između ostalog, stalno pišu da jedva čekaju da se vide i da se steknu uslovi da se svi okupe zajedno u svome udruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije