Gradovi

Svi prilazi Trebinju dobro osvijetljeni

Svi prilazi Trebinju dobro osvijetljeni
Foto: Vesna Duka | Svi prilazi Trebinju dobro osvijetljeni

TREBINJE - Na ulazu u Trebinje iz pravca Bileće postavljen je 31 stub javne LED rasvjete, a vrijednost radova je oko 70.000 maraka.

Ovo je jedini preostali magistralni putni prilaz Trebinju koji je bio bez LED osvjetljenja, a pomoću ovakvih rasvjetnih tijela je i vidljivost daleko veća.

"Postavljena je LED rasvjeta visokog lumena, čime smo završili osvjetljivanje prilaza gradu, nakon što su prethodno završena postavljanja rasvjetnih tijela do skretanja za 'Grad sunca', uz put za Ljubinje i Mostar, a rasvjeta na putu ka Dubrovniku i Herceg Novom je u cijelosti zamijenjena LED sijalicama", objašnjava Mirko  Ćurić,  gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da u budućem periodu slijedi promjena postojećih rasvjetnih tijela i u samim  gradskim naseljima.

"Već je počela promjena u naselju Mokri Dolovi, a slijede radovi u Gučini i u Gorici - na Nikšićkom putu. Biće sanirana i postojeća rasvjeta od pumpe u naselju Vinogradi do skretanja ka gradskoj kapeli", dodaje Ćurić, pojašnjavajući da će se sve raditi etapno, naselje po naselje, ulicu po ulicu, a u skladu sa mogućnostima gradskog budžeta.

Prema njegovim riječima, osim radnika i korpi "Elektrohercegovine", od sada će na raspolaganju biti i korpa preduzeća "Radnik", koju je ovo preduzeće nedavno nabavilo, kako bi se i kvarovi i svi ostali poslovi na visinama radili brže.

"To podrazumijeva i brže rješavanje problema s javnom rasvjetom", dodao je Ćurić apelujući na sve građane da, kada uoče da ne radi javna rasvjeta u njihovim ulicama ili bilo kakav drugi problem, to mogu da prijave savjetima mjesnih zajednica koji će ih dalje prosljeđivati nadležnima u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije