Gradovi

Svi traže nestalog tinejdžera, ni poslije sedam dana nema mu ni traga ni glasa

Svi traže nestalog tinejdžera, ni poslije sedam dana nema mu ni traga ni glasa
Foto: N.N. | Svi traže nestalog tinejdžera, ni poslije sedam dana nema mu ni traga ni glasa

BIHAĆ - Potraga za učenikom Medicinske škole u Bihaću, Ismarom Mahmutovićem (17), koji je nestao u protekli petak, još traje i za sada nije dala rezultata.

To je potvrđeno iz MUP-a USK, naglašeno je da se svakodnevno radi i pretražuje teren, a posebno korito rijeke Une.

"Angažiran je ronilački tim Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i ostali policijski timovi. Pretražuju korito rijeke Une, obalno područje, određene dijelove grada. Prikupljamo i sve ostale informacije koje bi eventualno mogle pomoći u pronalasku maloljetnog lica. Za sada nažalost nemamo novih detalja, ali smo i dalje na terenu i radimo sve što možemo", izjavio je policijski inspektor, Adnan Beganović.

U potragu za sedamnaestogodišnjakom su se uključili i pripadnici Gorske službe spašavanja, mještani naselja uz Unu, ali i brojni građani Bihaća, te prijatelji porodice nestalog.

Također, potrazi su se danas priključili i članovi Kluba ekstremnih sportova "Condor" iz Sanskog Mosta sa svojim psom tragačem.

"Ponovili smo više puta potragu sa psom i svaki put nas je odveo do rijeke gdje se gubi trag. Vrlo je teško pretraživati Unu jer je vodostaj veoma visok, a rijeka plahovita", kazao je Edin Seferović, predsjednik ovoga kluba.

Podsjetimo, nestanak Ismara Mahmutovića prijavljen je u protekli petak i od tada se ništa o njemu ne zna. Sumnja se da je tinejdžer skočio u Unu, jer su njegove stvari pronađene na obali rijeke, u neposrednoj blizini mosta u naselju Bakšaiš.

U međuvremenu, porodica nestalog tinejdžera pristala je da njegova slika bude objavljena u javnosti, te se mole svi oni koji mogu pružiti bilo kakvu informaciju o nestalom,da takva saznanja prijave policiji.

Na gradskim ulicama pojavile su se i fotografije nestalog mladića, koje prati poruka da je bilo kakva relevantna informacija dobrodošla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije