Gradovi

Svi za nastavak izgradnje nove bolnice u Doboju

Svi za nastavak izgradnje nove bolnice u Doboju
Foto: N.N. | Svi za nastavak izgradnje nove bolnice u Doboju

DOBOJ - Ko je vlast, a ko opozicija, na trenutak su zaboravili odbornici u Skupštini grada Doboja, jer su podigli plave kartice i jednoglasno podržali nastavak projekta izgradnje nove bolnice.

Naime, na dnevnom redu 23. sjednice lokalnog parlamenta danas se, između ostalog, našla i Odluka o usvajanju izmjene i dopune dijela Regulacionog plana "Opšta bolnica Doboj" po skraćenom postupku.

Ono što je zanimljivo jeste da niko od odbornika nije diskutovao o ovoj tački, ali su je svi podržali.

"Sve što će ubrzati završetak radova na bolnici mi iz Socijalističke partije ćemo podržati. Znači, ova odluka je usmjerena u tom pravcu i mi smo je podržali", poručio je Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

PDP takođe podržava infrastrukturne objekte, pogotovo, kako je rečeno, ovako kapitalnog tipa kao što je izgradnja bolnice.

"Iskreno se nadam i radujem da će što prije da počne izgradnja, da ćemo mi imati, po obećanju, već za 24 mjeseca bolnicu, da mogu prvi bolesnici da se liječe", kazao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

Regulacioni plan je izmijenjen na zahtjev resornog ministarstva i bolnice, koji su nosioci tog projekta.

"Starim regulacionim planom bila je predviđena bolnica sa pet etaža, međutim u tom promijenjenom idejnom rješenju ima ih šest i mi smo bili u obavezi kao grad da uskladimo naše planske akte. Pošto su sada otklonjeni svi ti tehnički problemi, mislim da će u narednom periodu u posao sigurno da bude uveden izvođač, tj. kineska kompanija, i očekujem da će sve ići svojom dinamikom", pojasnio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada, rekla je da, što se tiče grada, nema nikakvih prepreka.

"Mi smo sav dio koji je do nas završili, uradili, i uradićemo sve ono što budu u narednom periodu tražili od nas, od dokumentacije do bilo kakve pomoći, jer svima nama je interes da ta bolnica zaista bude izgrađena u predviđenom roku", kaže ona.

Osim izgradnjom nove zdravstvene ustanove, odbornici su se posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici pozabavili i drugim temama pa su tako raspravljali o još 20 tačaka dnevnog reda, te su za manje od sat vremena provedenog u parlamentarnim klupama, između ostalog, izglasali i kadrovska rješenja.

 Umjesto Vukosave Sofrenić, koja odlazi na porodiljsko bolovanje, na čelu Centra za kulturu i obrazovanje do njenog povratka biće Lidija Žarić, dok će Vladimira Markovića na poziciji v.d. direktora Centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju zamijeniti Marko Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije