Gradovi

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima
Foto: Srna | Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

LAKTAŠI - Savjet ministara BiH nastaviće da pomaže realizaciju projekata značajnih za poboljšanje uslova života u opštini Laktaši, a jedan od njih je vodosnabdijevanje, zaključeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika ove lokalne zajednice Miroslava Bojića.

Tegeltija je nakon sastanka istakao da su Laktaši uzor za lokalne zajednice u Republici Srpskoj, pogotovo u privlačenju investicija.

On je naveo da je na sastanku razgovarano o projektima koji su do sada realizovani na području Laktaša, ali i o onim koji će biti realizovani.

"Možemo pomoći u realizaciji projekta koji se odnosi na sistem vodosnabdijevanja. Za ovaj projekat su neophodna i međunarodna finansijska sredstva, što radimo u Savjetu ministara", rekao je novinarima Tegeltija.

On je napomenuo da Savjet ministara podražava i realizaciju manjih projekata koji se odnose na kulturu i sport.

"Siguran sam da će sadašnje rukovodstvo Laktaša ostaviti pečat u razvoju ove opštine, a Savjet ministara će pomoći u skladu sa mogućnostima", dodao je Tegeltija.

Bojić je istakao da je izuzetno značajno što Savjet ministara podržava realizaciju projekata u opštini Laktaši.

"Razgovarali smo o projektima značajnim za opštinu, od poslovnih zona do proširenja vrtića u Laktašima i izgradnji sportske dvorane u školi u naselju Klašnice. Prioritet jeste vodosnabdijevanje i izgradnja kanalizacione mreže, odnosno sve što smo od projekata počeli da realizujemo", rekao je Bojić i dodao da je Savjet ministara do sada za vodosnabdijevanje uplatio 92.000 KM, a vrijednost projekta je 365.000 KM.

On je podsjetio da Laktaši imaju podršku i institucija Republike Srpske.

"Nastavićemo dobru saradnju sa institucijama Srpske i Savjetom ministara u realizaciji značajnih projekata. To će uticati na razvoj opštine Laktaši", kaže Bojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije