Gradovi

Tender za bolnicu u Doboju do kraja aprila

Tender za bolnicu u Doboju do kraja aprila
Foto: N.N. | Tender za bolnicu u Doboju do kraja aprila
Sanja Čakarević

DOBOJ - Izgradnja dvije bolnice, u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, smanjila je gabarite nove bolnice koja će se graditi u Doboju, pa će umjesto 24.000 kvadratnih metara zauzimati oko 4.000 manje, rečeno je danas u Doboju.

"Kada smo uporedili te bolnice sa projektom, vidjeli smo da nije neophodno imati više od 20.000-21.000 kvadratnih metara za jednu savremenu adekvatnu bolnicu", kazao je dr Milorad Živković, direktor bolnice "Sveti apostol Luka" te dodao da je zbog toga potrebno revidirati prvobitni projekat nove bolnice iz 2013. godine.

On je dodao da će broj kreveta, soba i ostalih prostorija biti optimalan za njeno funkcionisanje.

Živković je danas o gradnji nove bolnice razgovarao s ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem i gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, koji ja kazao da je izgradnja bolnice najvažniji projekat ove godine te da će sve nadležne gradske službe obaviti što je njihov zadatak.

On je naveo da je u toku izrada elaborata kojim bi trebalo da bude potvrđeno da se može graditi na odabranoj lokaciji, iako se u javnosti spekulisalo da je riječ o vodozaštitnoj zoni.

"To je za nas važno da možemo sačekati mjesec sa tom dokumentacijom koju će Skupština usvojiti, a onda poslije toga će biti završen regulacioni plan i mi poslije dajemo građevinsku dozvolu na osnovu projektne dokumentacije", kazao je Petrović.

On je dodao da će Ministarstvo moći da raspiše tender za gradnju do kraja aprila.

"Ja očekujem da ćemo u planiranom roku sprovesti sve ove procedure, raspisati tender, izabrati izvođača, početi sa realizacijom projekta, a sama dinamika će biti definisana i tenderskom dokumentacijom, odnosno na kraju potpisanim ugovorom", izjavio je ministar Bogdanić.

Gradnja bolnice na lokaciji u blizini magistralnog puta M17, u dobojskom naselju Usora, koštaće 80 miliona KM, a mogla bi da traje najmanje dvije godine.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije