Gradovi

Trebinjci dočekali zatvoreni bazen

Trebinjci dočekali zatvoreni bazen
Foto: Vesna Duka | Trebinjci dočekali zatvoreni bazen

TREBINJE - U Trebinju je, nakon okončanja svih radova, pušten u probni rad zatvoreni bazen "Banje", a zvanično otvaranje se očekuje oko Nove godine.

U pitanju je jedan od najvažnijih projekata koji u posljednjem periodu finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici", a u koji je uložilo oko 14 miliona maraka.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u "Hidroelektranama na Trebišnjici", kaže da je ova firma, još otkako je hidrosistem pušten u funkciju potkraj  šezdesetih godina prošlog vijeka, preuzela na sebe i obavezu brige o rijeci Trebišnjici, ali istovremeno i o uništenim kupalištima na njenim obalama, što se nadomještalo izgradnjom gradskih bazena, olimpijskog "Banje" i gradskog kupališta Bregovi, a planiran je i zatvoreni bazen.

"Radi se o objektu na koji Trebinjci zaista čekaju decenijama i koji je bio predmet obećanja, polemika i planova još od početka sedamedesetih godina, kada je donesena i odluka o njegovoj izgradnji, ali je sve ostalo samo na planovima koje smo mi, evo, uspjeli realizovati", kaže Tamindžija.

On je precizirao da objekat sadrži dva bazena, i to veći koji je olimpijskih dimenzija 50x25 i 2,2 metra dubine, te bazen za rasplivavanje dimenzija 25x10 metara iste dubine, te kompenzacioni bazen, zajedno sa svlačionama i garderobom.

Osim bazena, kompleks posjeduje i druge rekreacione sadržaje, poput teretane, saune, restorana, a u sklopu njega su i prostorije za sudije - delegate, konferencijska sala, mokri čvorovi, te podzemne garaže i vanjski parking, a cjelokupan kompleks je  ukupne površine 10.000 metara kvadratnih.

"Završetkom ovog značajnog projekta Trebinje će dobiti ne samo još jedan moderan objekat, već i objekat koji po svim svjetskim standardima odgovara kriterijumima za održavanje međunarodnih plivačkih takmičenja, vaterpola i slično, ali se ovdje očekuju i škole plivanja i nicanje novih talenata za sportove na vodi", navodi dalje Tamindžija.

Otvaranje pratećih objekata poput fitnes centara, prodavnica sportske opreme i ugostiteljskih objekata, koji će biti smješteni na spratu, zavisiće od zainteresovanosti za iznajmljivanje prostora za ove namjene, čime će se osigurati dodatni prihodi kako bi zatvoreni bazen bio finansijski održiv.

Zvanično otvaranje ovog velelepnog objekta će biti upriličeno nakon svih probnih ispitivanja i dobijanja upotrebne dozvole, što se očekuje do Nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije