Gradovi

Trebinje će i ove godine imati dovoljno zaliha krvi

Trebinje će i ove godine imati dovoljno zaliha krvi
Foto: N.N. | Trebinje će i ove godine imati dovoljno zaliha krvi

TREBINJE - Iako su mnoge akcije dobrovoljnog darivanja krvi izostale u protekla tri mjeseca, Trebinje će i ove godine imati dovoljno krvi za one kojima to bude potrebno, saopštili su trebinjski humanitarci na prijemu koji je za njih organizovao gradonačelnik Mirko Ćurić povodom njihovog međunarodnog dana.

"Mi godinama svu potrebnu krv obezbijedimo isključivo dobrovoljnim davanjem i uvijek u našim frižiderima imamo dovoljno krvi da možemo adekvatno da reagujemo na zahtjev za transfuzije, tako da mogu da kažem da taj osnovni postulat koji traži Svjetska zdravstvena organizacija od svih nas, da krvi ima dovoljno za liječenje svih pacijenata i da ta krv bude prikupljena pravim dobrovoljnim darivanjem, u našoj sredini apsolutno je ispoštovana", kazao je načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje, dr Dragan Šarenac.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na prijemu je istakao ponos što je na čelu grada koji prednjači u ovoj humanoj misiji.

"Svjesni smo situacije u kojoj se trenutno nalazimo, ali smo u prethodnih nekoliko mjeseci, i pored teške situacije, imali organizovane akcije i ponovo se uvjerili da smo prvi u BiH kada je dobrovoljno davalaštvo u pitanju, što je na ponos svih nas", kazao je Ćurić obećavši da će Gradska uprava Trebinja i u narednom periodu podržavati na sve moguće načine ove humanitarce.

Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, najdragocjeniju tečnost darovali su članovi trebinjskih aktiva davalaštva krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije