Gradovi

Trebinje dobija stacionarne kamere

Trebinje dobija stacionarne kamere
Foto: Vesna Duka | Trebinje dobija stacionarne kamere

TREBINJE - Trebinje će uskoro dobiti stacionarne kamere za mjerenje brzine, što je na forumu za bezbjednost zajednice, kome su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, javnog života i Policijske uprave Trebinje, ocijenjeno kao vrlo efikasna preventivna mjera.

"Urađeno je odgovarajuće mapiranje i sva infrastruktura je već pripremljena, pa će u skorije vrijeme biti postavljene i kamere, što nas veoma raduje, jer smo problem neprilagođenih brzina i u samom gradu ocijenili kao gorući i na prethodnim sjednicama još prije nekoliko godina", objasnio je Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja, koji predsjedava forumom.

Veselin Milićević, komandir Policijske stanice Trebinje, pojasnio je da su ove kamere prvenstveno namijenjene preventivnom djelovanju prekoračenja brzine u smislu kažnjavanja prebrze vožnje, ali se još ne zna da li će te kamere registrovati i nesavjesne pješake, kao i vožnju bez pojasa, neregistrovana vozila i slično.

Na forumu je razgovarano i o događaju pokušaja otmice, koji je šokirao cijeli grad, gdje je pohvalnim ocijenjena blagovremena reakcija policije, čiji su predstavnici stanje bezbjednosti ocijenili zadovoljavajućim.

Milićević je samo kazao da je pomenuti događaj okarakterisan kao protivpravno lišavanje slobode i lažno predstavljanje, ali da je istraga još u toku.

"Mogu samo da kažem da je blagovremenom i brzom reakcijom službenika PS Trebinje slučaj riješen", dodao je Milićević, napominjući da je ranije bilo sitnih prevara sa lažnim predstavljanjem, ali nikada ovakvih i to sa jednim pokušajem i jednim protivpravnim lišavanjem slobode, koja građani mogu lako otkriti, jer policijski službenici moraju najprije pokazati službenu legitimaciju i značku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije