Gradovi

Trebinje dobilo Komisiju za socijalnu zaštitu i inkluziju

Trebinje dobilo Komisiju za socijalnu zaštitu i inkluziju
Foto: N.N. | Trebinje dobilo Komisiju za socijalnu zaštitu i inkluziju

TREBINJE- U Trebinju je formirana Кomisija za socijalnu zaštitu i inkluziju koja će ubuduće djelovati pri Gradskoj upravi, a čine je predstavnici Grada, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, sudstva, policije, predškolskih ustanova i NVO sektora.

S obzirom na činjenicu da je u toku međunarodno obilježavanje Dječije nedelje, jedan od prvih zadataka novoosnovane komisije je izrada Akcionog plana u oblasti jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije djece iz ranjivih kategorija i njihovih porodica za period 2021-2023 godine.

Akcioni plan će biti stavljen na dnevni red Skupštine grada Trebinja, a, ukoliko se usvoji,   zadatak komisije je da koordiniše rad na njegovoj implementaciji.

Takođe, u okviru plana, biće definisana tri konkretna projekta iz oblasti zaštite i inkluzije, a na osnovu stručne procjene, Grad Trebinje će, u saradnji sa UNICEF-om, donijeti odluku o izboru jednog od tri predložena projekta koji će se provoditi naredne godine.

Кako je nakon sastanka rečeno, mogući projektni prijedlozi su uspostavljanje usluge porodičnog savjetovališta na području regije istočne Hercegovine, uspostavljanje usluga u oblasti ranog rasta i razvoja djece s akcentom na ranoj detekciji poremećaja i intervenciji, kao i uspostavljanje dnevnog centra za djecu u riziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije