Gradovi

Trebinje proslavilo slavu grada: U razvoju se ne smije stati

Trebinje proslavilo slavu grada: U razvoju se ne smije stati
Foto: N.N. | Trebinje proslavilo slavu grada: U razvoju se ne smije stati

TREBINJE - Grad Trebinje je, i pored poteškoća, u posljednjih godinu dana doživjelo značajan probražaj, oslanjajući se na pripremljene strategije razvoja turizma, kulture, sporta, kao i na privatne biznismene koji ulažu u ovaj grad.

Ovo je poručeno sa svečane sjednice Skupštine grada Trebinje, upriličene povodom Svetog preobraženja Gospodnjeg, slave grada i njegovog sabornog hrama, na kojoj je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, nakon čestitki i želja za dobro svih građana, istakao da se u daljem razvoju ne smije stati.

"U Trebinju ima mjesta za sve ljude koji imaju dobre namjere, koji žele dobro gradu Trebinju i RS i tu će uvijek imati svoj prostor i mjesto za sve dobre ideje, a gradske vlasti su uvijek spremne da ih pomognu, u skladu sa mogućnostima", istakao je Ćurić.

Ćurić je naglasio da je jedan od hercegovačkih biznismena koji ima podršku grada Trebinja i Rodoljub Drašković, koji se ovom prilikom obratio skupu, istakavši da sve što radi - radi isključivo zbog boljitka u Hercegovini.

"Moramo obustaviti odliv pameti i produktivne radne snage iz Hercegovine, jer će ona u protivnom ostati pusta, ali moramo u Hercegovinu prizivati i sve one čiji su korijeni hercegovački, a raseljeni su po svijetu, s tim što je naša dužnost da im obezbijedimo da se imaju gdje vratiti", istakao je Drašković, najavivši da uskoro podiže zadužbinu u Trebinju, zgradu gimnazije.

Takođe je najavio aktivnosti na zaštiti geografskog porijekla ovdašnje zdrave organske hrane, a nastaviće i sa poslovima koji će otvarati nova radna mjesta.

Prije svečane sjednice su episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i vikarni episkop Metodije dioklijski služili u sabornom hramu svetu liturgiju.

Večeras se očekuje i prisustvo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a na trgu planiran je koncert grupe "Kaliopi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije