Gradovi

Pratite nas na Google news

Trebinje rekorder u davanju krvi

Trebinje rekorder u davanju krvi
Foto: N.N. | Trebinje rekorder u davanju krvi
Vesna Duka

TREBINJE - Trebinje će i ove godine postići rekorde u broju dobrovoljnih davalaca krvi, ali i u broju prikupljenih jedinica krvi, kojih je u prošloj godini bilo 2.339, ali ovogodišnje prvo polugodište je znatno bolje nego prošlogodišnje.

Ovo je rečeno na prijemu dobrovoljnih davalaca krvi iz Trebinja, koji su, zajedno sa svojim gostima iz Beograda, Podgorice i Kragujevca, povodom njihovog Međunarodnog dana, prisustvovali prijemu kod Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja.

"Mi u Trebinju smo dostigli nivo od pet odsto dobrovoljnih davanja krvi po broju stanovnika, a kao regija četiri odsto, što su izuzetno visoki procenti, zahvaljujući kojim naša služba djeluje brzo i efikasno", kazao je Dragan Šarenac, načelnik Službe transfuzijske medicine Trebinje.

Ćurić je istakao da je ponosan što je na čelu grada koji prednjači u ovoj humanoj misiji, ali što ima i prijatelje u crnogorskim i srbijanskim lječilištima koji su tu kada god eventualno treba pomoći.

Podsjetivši na povelju o bratimljenju Podgorice i Trebinja, Vukota Jašović, predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Podgorice, potvrdio je da, osim što dva puta godišnje trebinjski i podgorički davaoci dolaze jedni kod drugih radi zajedničkih akcija, i u vanrednim situacijama uvijek ima dovoljno krvi za sve.

Trebinjski dobrovoljni davaoci su, zajedno sa svojim gostima, nakon zajedničkog darivanja krvi u Službi transfuzijske medicine Trebinje, uručili novčanu pomoć za gradnju novog Centra za djecu ometenu u razvoju Trebinje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije