Gradovi

Trebinjska omladina spremna za „Ritam Evrope“

Trebinjska omladina spremna za „Ritam Evrope“
Foto: N.N. | Trebinjska omladina spremna za „Ritam Evrope“

TREBINJE- Desetak mladih Trebinjaca i Trebinjki, uzrasta od 12 do 20 godina, učestvovaće, kao najbrojnija ekipa, na muzičkom takmičarskom festivalu „Ritam Evrope“ za djecu i omladinu, na kome će 19. septembra u Istočnom Sarajevu nastupiti mladi iz 14 gradova i opština Republike Srpske.

Direktor programa „Ritma Evrope“ Igor Karadarević susreo se, povodom predstojećeg festivala koji će se održati 19. septembra u Istočnom Sarajevu, sa trebinjskim učesnicima i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, podsjetivši da ekipa iz svakog grada predstavlja po jednu zemlju svijete, te da će trebinjski tim predstavljati Izrael i, ukoliko pobijedi, osvajaju nagradno putovanje za Izrael.

Karadarević je pojasnio da će RTRS organizovati uživo prenos festivala 19. septembra iz Istočnog Sarajeva, a ukoliko trebinjska ekipa mladih pobijedi, i televizijski prenos će sljedeće godine biti organizovan u njihovom gradu, što je veliki benefit u promociji Trebinja, s obzirom da će deset nacionalnih televizija različitih evropskih država prenositi ovo takmičenje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će trebinjskoj djeci svakako biti veliko zadovoljstvo da učestvuju u ovom spektaklu, ali je veliko zadovoljstvo i pomoći toj djeci da se što bolje pripreme.

„ U Gradskoj upravi smo odlučili da za svu našu djecu za takmičenje obezbijedimo i kostime, kako bi sve funkcionisalo besprijekorno“, naglasio je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije