Gradovi

Trebinjska policija podstiče natalitet

Trebinjska policija podstiče natalitet
Foto: N.N. | Trebinjska policija podstiče natalitet

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje donirali su 860 maraka za kupovinu reagensa za „beta HCG“ test Udruženju porodica sa problemima steriliteta „Bebe“ iz Trebinja.

Policija je novac sakupila u dobrovoljnoj akciji, u kojoj su učestvovali svi pripadnici Policijske uprave Trebinje koja pokriva istočnu Hercegovinu.

Podsjetivši da je ovom udruženju svaka pomoć dobro došla, predsjednica Udruženja “Bebe” Snežana Misita je objasnila da će od donacije pripadnika policije korist imati stotinu žena, uz nadu da će test kod svih stotinu potvrditi trudnoću.

„Krajem marta napunilo se dest godina od osnivanja našeg Udruženja, ali zbog pandemije virusa koron jubilej nije obilježen. Do sada imamo 131 bebu, a očekujemo da uskoro budemo još bogatiji“, podsjetila je Misita.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je napomenuo da je akcija bila na dobrovoljnoj osnovi i da su trebinjski čuvari reda spontano došli na ideju da i oni poklone nešto ovom udruženju.

“Prateći medijske izvještaje o stopi nataliteta u Republici Srpskoj, ali istovremeno i one izvještaje koji govore o borbi hercegovačkih porodica bez potomstva, zaposleni u našoj  upravi su jednoglasno odlučili da pomoć bude upućena onima koji se najviše bore za povećanje nataliteta, a to je Udruženje „Bebe“. Njihov rezultat i naš zajednički cilj jeste  više beba i više građana Srpske“,  istakao je načelnik Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije