Gradovi

Trebinjski motoristi pod većom lupom policije

Trebinjski motoristi pod većom lupom policije
Foto: N.N. | Trebinjski motoristi pod većom lupom policije

TREBINJE - Iako su motociklisti jedna od ugroženiji kategorija u saobraćaju, na putnoj mreži istočne Hercegovine u prošloj godini nije bilo stradalih vozača motocikala ili mopeda, a u devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno od učesnika bilo ovo motorno vozilo, pet motociklista je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je jedan završio sa lakšim povredama.

 

Ovo je saopšteno u Policijskoj upravi Trebinje gdje je za naredni period najavljena pojačana kontrola vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda, u kojoj će policija koristiti svoj službeni motocikl i moped.

U policiji su potvrdili ugroženost vozača mopeda i motocikala u saobraćaju, ali  dodaju da i oni sami često voze bez korištenja zaštitne opreme, prije svega kacige, te da voze nedozvoljenom brzinom i često bez položenog vozačkog ispita.

U policiji su apelovali i na sve vozače automobila da u saobraćaju posebnu pažnju obrate na vozače motocikala i mopeda, podsjećajući da su najčešće greške vozača što ne primijete blagovremeno motocikl ili moped zbog brzine koju oni dostižu, pa je neophodno da se prilikom skretanja upali pokazivač pravca, te da se provjeri tzv. "mrtvi ugao".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije