Gradovi

Trebinjski ratari: Od poljoprivrede se može dobro živjeti

Trebinjski ratari: Od poljoprivrede se može dobro živjeti
Foto: Vesna Duka | Trebinjski ratari: Od poljoprivrede se može dobro živjeti

TREBINJE - U okviru novih aktivnosti na saradnji Agrarnog fonda i organizacije "Help" u Trebinju podijeljena je poljoprivredna oprema za 40 poljoprivrednika s područja ovog grada vrijedna 80.000 maraka.

Radi se o drugom dijelu donacije organizacije "Help", koja na ovim prostorima godinama djeluje uspješno i pomaže poljoprivrednicima.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pojasnio je da je saradnja sa "Helpom" uspostavljena kako bi svi zainteresovani poljoprivrednici što prije došli do neophodne savremene mehanizacije, ali i kako bi se uključivali i u druge projekte, jer je opredjeljenje Gradske uprave maksimalno ulaganje i razvoj ove privredne grane.

"Riječ je o projektu u kojem, osim grada, učestvuju i poljoprivrednici i donator, odnosno organizacija 'Help', a sve sa ciljem da unaprijedimo ovu privrednu granu, koja je velika potpora i samom turizmu, ali i cjelokupnom razvoju grada koji nema potrebe da uvozi dobar dio osnovnih životnih namirnica, što je velika stvar", kazao je Ćurić.

Među poljoprivrednicima koji su dobili opremu je Milorad Perišić iz Popovog polja, kod Trebinja, koji je dobio cijevi za navodnjavanje u vrijednosti od 4.000 KM.

"Ova donacija će mi značiti mnogo, jer ću, zahvaljujući navodnjavanju, dobiti i značajno veće prinose", kazao je on.

I Velemir Ćuk iz Veličana, koji se bavi vinogradarstvom, saglasan je da će dobijena oprema značajno pomoći u unapređenju proizvodnje i istakao da se od poljoprivrede može dobro živjeti, ali je potrebno mnogo i ulagati.

U ukupnoj vrijednosti donirane opreme učešće poljoprivrednika je 15 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije