Gradovi

Trebinjski Stari grad dobija novo ruho

Trebinjski Stari grad dobija novo ruho
Foto: Vesna Duka | Trebinjski stari grad dobija novo ruho

TREBINJE - Radovi na popločavanju jedne od centralnih ulica Starog grada u Trebinju, od Južne kapije do Trga Travunije, privode se kraju, a nastavak koji podrazumijeva uređenje samog trga trebao bi uslijediti na jesen, kada jenjava turistička sezona koja se u Trebinju već dobro zahuktava.

U pitanju je završna, peta faza radova, a sredastva za popločavanja ulica i Trga Travunija u visini od preko milion maraka bezbijeđena su kreditom.

"Na početku je bilo planirano da će Vlada Srbije da podrži ovaj projekat sa 2.000.000 evra, a do sada je prebačeno 800.000 evra koje smo ranije utrošili, tako da smo, računajući da ne trebamo stati, već posao privesti kraju, ove godine odlučili da 1.100.000 KM kreditnih sredstava uložimo u završnu fazu popločavanja Starog grada", kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Dodaje da je opredjeljenje gradskih vlasti da radovi na popločanju prvog dijela pete faze, od oko 500 m2, od glavne kapije do Trga Travunija, budu završeni do početka ljetne sezone.

Osim uređenja Trga Travunije, dovršiće se i sve sporedne ulice koje nisu adekvatno popločane, tako da se okončanje cjelokupnog posla očekuje za oko godinu dana.

U završnoj fazi biće popločano oko 3.000 metara kvadratnih, a radovi su povjereni firmi "Porobić" d.o.o. iz Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije