Gradovi

Trebinjsko selo Potkraj dobilo bolji put

Trebinjsko selo Potkraj dobilo bolji put
Foto: N.N. | Trebinjsko selo Podvori dobilo bolji put
Vesna Duka

TREBINJE- U selu Potkraj, regija Zupci, asfaltirana je putna dionica dužine 750 metara, za šta je, u okviru godišnjih planova o revitalizaciji i sanaciji ruralnih i lokalnih puteva, iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 maraka.

„Radovi su nastavak kontinuiranog rada svih proteklih ljetnih i jesenjih mjeseci, koji se izvode bez obzira na izbore, pa nastavljamo raditi i dalje, sve što smo planirali kroz srednjoročni plan kapitalnih investicija, sve dok nas služi dobro vrijeme“, kaže Vedran Furtila, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

Predsjednik Mjesne zajednice Zupci Krsto Ratković  ističe da će asfalt mnogo značiti za mještane sela Potkraj, tim prije što je nakon pola vijeka ovo prva javna investicija u ovo  selo.

„Početkom sedamdesetih godina u selo je stigla struja, a nakon toga niko iz opštine nije ni dolazio, dok ova vlast nije obećala asfaltiranje, što je i realizovala “, ističe Ratković.

On napominje da su u okviru šireg projekta vodosnabdijevanja takozvanog Zubačkog platoa urađeni primarni cjevovodi, a u prvim mjesecima naredne godine očekuje se da počne i izgradnja sekundarne mreže, te priključivanje domaćinstava na vodovod.

Dodaje da su u ovoj godini urađena oko četiri  kilometra asfalta u Zubačkoj regije  i oko 550 metara betona na putu u selu Željevu, gdje nije mogao asfalt, a prije nekoliko dana je  postavljena i bazna stanica za mobilnu telefoniju i internet iznad izletišta Zubačka Ubla.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije