Gradovi

Tri ponude za izgradnju nove bolnice u Doboju

Tri ponude za izgradnju nove bolnice u Doboju
Foto: N.N. | Tri ponude za izgradnju nove bolnice u Doboju

BANJALUKA - U prostorijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas su otvorene tri pristigle ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za "Projektovanje, izgradnju i opremanje nove bolnice `Sveti apostol Luka` Doboj".

Komisija će izvršiti evaluaciju u ovom postupku javne nabavke u skladu sa zakonskim rokovima, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Imajući u vidu zakonom propisane procedure, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite će o tome, tek nakon završetka cjelokupnog postupka, obavijestiti javnost, napominje se u saopštenju.

Ovo ministarstvo je, prema ranije datoj saglasnosti Vlade Srpske, pokrenulo i sprovodi međunarodnu proceduru javne nabavke glavnog izvođača u tom postupku.

Nova dobojska bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije u Srpskoj, te sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona sa teritorije Federacije BiH /FBiH/.

Raspolagaće sa 365 kreveta, u koje spadaju kreveti normalne njege, kreveti intenzivne njege, kreveti za anesteziju i kreveti urgentne njege.

Nova bolnica raspolagaće medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica, kao što su glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, porodilište sa jednom operacionom salom i četiri porođajna stola, urgentni blok sa jednom operacionom salom.

Bolnica će imati i dijagnostički centar sa više od 22 radiološke i druge dijagnostičke procedure /labaratorija/, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu, modernu apoteku i drugo, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije