Gradovi

Tri prijema za najbolje trebinjske učenike

Tri prijema za najbolje trebinjske učenike
Foto: N.N. | Tri prijema za najbolje trebinjske učenike

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je tri prijema za nagrađivane trebinjske učenike Muzičke škole, Gimnazije "Jovan Dučić" i Vuka Jankovića, učenika Osnovne škole Vuk Karadžić.

Prijemi su organizovani zbog 45 međunarodnih i republičkih nagrada mladih muzičara, nagrada gimnazijalaca sa republičkih takmičenja, te tri prve republičke nagrade iz matematike, fizike i informatike mladog Vuka Janković, koji je ovog vikenda bio pozvan i na matematičku olimpijadu BiH na srednjoškolskom nivou, gdje je takođe osvojio prvo mjesto.

"Zbog toga sam uspio da se plasiram na Međunarodnu matematičku olimpijadu koja se ove godine u julu održava u Japanu i to bi bili moji ovogodišnji najveći uspjesi u kojim su mi porodica i škola bili najveća podrška, ali svakako i gradska uprava i cjelokupna lokalna zajednica", kazao je kratko Janković, napominjući da pohvale njegovog truda i rada u stvari predstavljaju njegov najveći stimulans.

Njegovu izjavu da najveći ponos osjeća onda kada pored svog visokorangiranog imena vidi i naziv svoga grada, potvrdili su i mladi gimnazijalci Doroteja Radanović koja je ove godine osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i Savo Crnogorčić, republički prvak takmičenja iz fizike i učesnik Olimpijade mladih fizičara BiH u Sarajevu.

"Uložila sam zaista veliki trud i rad, a podrška koju sam dobila i od svoje porodice, od škole i svoje sredine, znači mi puno, jer je to potvrda za taj uloženi trud i rad, tako da mi je drago što to i drugi uočavaju", kazala je Doroteja.

Savo Crnogorčić dodaje da ta podrška zaista predstavlja veliki stimulans u radu, počev od ukućana, pa preko profesora i drugova iz škole, pa do gradskih vlasti.

"Isto koliko je značajan moj rad zanačajano mi doprinosi i podrška koju imam od svih, jer mi daje podsticaj i dodatnu motivaciju", kazao je Crnogorčić.

I mlada flautistkinja iz Muzičke škole Trebinje Marina Mučibabić je zadovoljna i svojim uspjesima i podrškom koju joj svi pružaju, počev od kuće, preko škole i šire zajednice.

"Imala sam izuzetno uspješnu godinu, sa četiri osvojene nagrade, najprije onlajn takmičenje u Italiji, gdje sam, zajedno sa svojim drugaricama u triju, osvojila laureat prvu nagradu, u Valjevu na Međunarodnom takmičenju prvu nagradu, a u Beogradu na međunarodnom takmičenju drugu, a kao kruna ove godine došla je specijalna nagrada sa 100 osvojenih bodova na republičkom takmičenju", kazala je Mučibabić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da su izjave ovih učenika najbolji argumenti što su danas za njih organizovana tri odvojena prijema sa jednim ciljem - da im se pruži podrška.

"Oni zaslužuju svu našu pažnju, oni zaslužuju i našu materijalnu podršku jer svaki odlazak van Trebinja iziskuje određena materijalna sredstva, ali sve ono što bude neophodno a nije pokriveno na neki drugi način – mi ćemo kao dogovorna lokalna zajednica podržati", kazao je Ćurić.

Podsjetivši da Grad Trebinje generalno pruža podršku porodici i omladini, odnosno, svoj djeci u ovom gradu, on je istakao da će te kategorije uvijek imati prioritet i u gradskom budžetu i po svakom drugom pitanju.

"Bez toga i ne možemo ići naprijed, jer bez jake porodice nemate jak grad, nemate jako društvo. Bez jake omladine nemate budućnost, bez školsktva i bez djece u školama – pitanje je gdje idemo, tako da mi kao odgovorni moramo to i prepoznati i uočiti potrebe na vrijeme, tako da bismo na kraju svi bili dobitnici, jer ovo nisu troškovi, ovo su investicije i nešto što će dugoročno biti dobro za sve nas", istakao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije