Gradovi

Tuzla postaje grad žena

Tuzla postaje grad žena
Foto: N.N. | Tuzla postaje grad žena

TUZLA - Prvi međunarodni festival savremene žene okupiti će oko 1.000 najuticajnijih žena iz oblasti politike, diplomatije, biznisa, marketinga, nauke, umjetnosti, mode, zdravstva, sporta, medija i drugih oblasti.

Festival savremene žene u Tuzli bit će održan od 19. do 22. aprila. U okviru festivala bit će održan i Sajam savremene žene i ženskog stvaralaštva u "Bingo City Centru" Tuzla 21. i 22. aprila, najavili su danas organizatori festivala.

"'Bingo' generalno podržava ovakve projekte jer je na čelu 'Binga' jedna dama, savremena žena, koja će uzeti učešće na panelima", kazala je Lidija Tomić, menadžerica "Bingo City Centra" Tuzla.

U "Bingu" je će na Sajmu ženskog stvaralaštva biti više od 50 izlagača, žena stvaralaca, koje će prezentirati svoje projekte i uspješne biznise.

"Izdvojila bih umjetničke perfomanse tuzlanskih frizera, tuzlanske mažoretkinje i potpisivanje knjiga Maje Volk, Vesne Dedić i Adise Tufo. Zatim će biti održana modna revija u saradnji s projektom 'Super žena' i Fondacijom 'Junuzović' za ljepši dječji osmijeh, gdje smo prikupljali sredstva za Kliniku za dječje bolesti UKC Tuzla. Super žene će nositi modele i biti manekenke", rekla je Adisa Žabić, organizatorica sajma.

Cilj Festivala savremene žene je da grad Tuzla u četiri dana postane grad žena. Stoga je bilo bitno da svi festivalski sadržaji za učesnike budu prošireni za sve građane Tuzle, naglasila je Edina Selesković, predsjednica Upravnog odbora Festivala savremene žene.

"Pored diskusija, predavanja, razgovora uspješnih govornica, odlučili smo napraviti i puno kulturih sadržaja, koji će se dešavati na 20 lokacija u Tuzli", kaže Seleskovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije