Gradovi

Zvaničnici u Doboju pustili semafor u rad

Zvaničnici u Doboju pustili semafor u rad
Zvaničnici u Doboju pustili semafor u rad

DOBOJ - Predstavnici Gradske uprave danas su zvanično pustili u funkciju semafor na najprometnijoj raskrsnici u Doboju između Ulica cara Dušana i Jug Bogdana.

Semafor koji je postavljen da reguliše saobraćaj na ovoj raskrsnici postao je hit na društvenim mrežama prije nego što su ga gradske vlasti zvanično pustile u rad.

Najava da će početi da radi, objavljena na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave, izazvala je brojne komentare građana. Većina njih smatra da je zvanična ceremonija apsurdna i potpuno nepotrebna.

"Poslije svečanog zatvaranja svih postojećih industrijskih giganata, 'Bosanke', 'Trudbenika', 'Niskog napona' i ostalih... svečano otvaramo semafor", tako je prokomentarisao Dobojlija vijest o puštanju u rad semafora.

"Čudo ga nisu otvarali pred izbore!? To je velika investicija za Doboj. Isključen će biti do izbora, neće moći platiti struju", smatra građanin koji je svoj stav iznio na društvenim mrežama.

"To i jeste za svečanost i proslavu jer to je sve što su napravili u gradu u posljednjih 15 godina i ništa drugo neće napraviti ni narednih 15 godina. Od koga je, i dosta je. Živio semafor", poručio je jedan Dobojlija.

Nisu, međutim, sve Dobojlije imale negativan stav o ceremoniji čiji je glavni "junak" semafor.

"Sve pohvale Gradskoj upravi, na toj raskrsnici je baš potreban semafor", smatra jedan od čitalaca dobojskog portala koji je objavio vijest da će Doboj dobiti novi semafor.

Iako je prvobitno bilo planirano da se na uglu ulica Cara Dušana i Jug Bogdana izgradi kružna raskrsnica, u Gradskoj upravi kažu da se od toga odustalo, pa je juče zvanično počeo da radi semafor.

"Ljudi iz struke, saobraćajci, su rekli da je za učenike bezbjedniji semafor i mi smo napravili projekat, raspisali tender. Vrijednost ove investicije je oko 120.000 KM", izjavio je Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika, koji se u prisustvu službenika Gradske uprave na licu mjesta uvjerio da je projekat završen.

U Srednjoškolskom centru, u kojem se nalaze četiri od ukupno šest dobojskih srednjih škola, nastavu za 3.200 učenika izvodi 200 zaposlenih, koji svakodnevno koriste ovu saobraćajnicu.

Spasoje Vasiljević, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, kazao je da su postavljanjem barijera kojima se sprečava kretanje vozila trotoarom, a zatim i "usporivačima" nastojali da povećaju bezbjednost učenika.

"A ovo je sada treća, možda i najvažnija faza, postavljanje individualne signalisane raskrsnice s vremenskim odvajanjem pješačkog od saobraćaja motornih vozila. Značajno će se smanjiti potencijalne konfliktne tačke sukoba između vozila i pješaka", rekao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije