Gradovi

U Istočnom Sarajevu najavljena najduža zastava Srpske za Dan Republike

U Istočnom Sarajevu najavljena najduža zastava Srpske za Dan Republike
Foto: Ilustracija/Arhiva | U Istočnom Sarajevu najavljena najduža zastava Srpske za Dan Republike

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić saopštio je da će povodom 30 godina od nastanka Republike Srpske, u Istočnom Novom Sarajevu razviti, prema zvanično dostupnim podacima, najdužu zastavu Republike Srpske.

"Kao što je zastava tkana nit po nit, tako su i u Republiku Srpsku ugrađeni, jedan po jedan, životi hiljada Srba, naše braće, sestara, roditelja i djece, ostavljajući nam zavještanje - da je čuvamo, štitimo i s najvećim poštovanjem nosimo u srcu, sa zastavom u ruci. Njima dugujemo da je uvijek slavimo i nikad ne prepustimo njenu sudbinu nikome, osim njenoj djeci", napisao je Katić na svom Facebook profilu.

Jovan Katić poziva sve sugrađane Istočnog Sarajeva da razviju zastavu.

"Dragi sugrađani grada Istočno Sarajevo, draga braćo Srbi, sestre Srpkinje i svi oni koji Republiku Srpsku nosimo u srcu kao najveću svetinju i tekovinu onih koji su najljepše godine, dijelove tijela i živote dali da nam je stvore, pozivam vas da se 9. januara od 12.30 časova okupimo u Dečanskoj ulici i da, metar po metar, razvijemo zastavu našeg ponosa i obilježimo 30 godina postojanja zemlje gdje najljepša se zora budi, gdje časni i ponosni žive dobri ljudi, našeg gordog i prkosnog zavičaja, Republike Srpske", dodao je Katić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije