Gradovi

U Istočnom Sarajevu sutra Dan žalosti povodom smrti doktora Lazića

U Istočnom Sarajevu sutra Dan žalosti povodom smrti doktora Lazića
Foto: Arhiva | U Istočnom Sarajevu sutra Dan žalosti povodom smrti doktora Lazića

ISTOČNO SARAJEVO - Na području grada Istočno Sarajevo sutra je dan žalosti povodom smrti doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je spasio živote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije, zajednička je odluka predstavnika gradske i opštinskih vlasti u Istočnom Sarajevu.

"Na Dan žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave i zgradama gradskih opština. Medijske kuće na području grada Istočno Sarajevo dužne su da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti", saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

I iz opštine Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da su načelnik te opštine LJubiša Ćosić, zajedno sa načelnicima drugih opština u sastavu grada i gradskom upravom, donijeli odluku da 15. april bude proglašen Danom žalosti na području te lokalne zajednice i na području drugih opština.

"Spustimo sve zastave na pola koplja, pognimo glave i poklonimo se srpskom heroju. Slava mu i vječni nezaborav", poručio je Ćosić.

Na sajtu opštine Pale objavljeno je da će sutra zastava na zgradi opštine biti spuštena na pola košplja, kao i na svim javnim preduzećima i ustanovama.

"Opština Pale upućuje posljednji pozdrav doktoru Miodragu Laziću, primjeru ljudske veličine i odaje mu zahvalnost za nemjerljiv doprinos odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske", navedeno je na sajtu opštine Pale.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je jutros u Nišu od posljedica virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije