Gradovi

U Loparama otvoreni novoizgrađeni bazeni

U Loparama otvoreni novoizgrađeni bazeni
Foto: Srna | U Loparama otvoreni novoizgrađeni bazeni

LOPARE - U Loparama su danas svečano otvoreni novoizgrađeni bazeni.

Bazenski kompleks "Oktopus", koji čine dva bazena, kao i teren za odbojku na pijesku, otvorili su načelnik opštine Lopare Rado Savić i investitor Vlado Antić, Majevičanin koji živi i radi u Švajcarskoj.

Savić je istakao da je ovo veoma važan projekat za opštinu Lopare, jer će investitor uspješnom realizacijom ovog projekta podstaći ostale Majevičane u dijaspori da investiraju u rodni kraj.

On je podsjetio da su odlukom lokalnog parlamenta svi učenici osnovne i srednje škole iz opštine Lopare, njih 903, dobili sezonske propusnice za bazene, za šta će iz budžeta ove majevičke opštine biti izdvojeno 25.000 KM, a ulaz za djecu predškolskog uzrasta je besplatan.

Foto: Srna
Foto: Srna

Vlasnik bazena "Oktopus" Vlado Antić zahvalio je svima na podršci bez koje ne bi uspio da realizuje ovaj projekat u koji je uložio više od 700.000 KM.

"Imamo veliki bazen 30 metara sa 15 metara, dubine 1,5 do 1,8 metara, kao i dječiji bazen čije su dimenzije 12 metara sa četiri metra. Trenutno zapošljavamo šest radnika koji su u stalnom radnom odnosu i tri radnika sezonca", rekao je Antić.

On je najavio da je u planu izgradnja bazena sa skakaonicom dimenzija 12 sa 12 metara, kao i zatvaranje velikog bazena kako bi radio tokom cijele godine.

Bazeni u Loparama rade svakim danom od 10.00 do 22.00 časa, a ulaznica košta pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije