Gradovi

U Milićima održan moleban podrške narodu u Crnoj Gori

U Milićima održan moleban podrške narodu u Crnoj Gori
Foto: Srna | U Milićima održan moleban podrške narodu u Crnoj Gori

MILIĆI - Crkvena opština Milići večeras je organizovala moleban i litiju podrške narodu u Crnoj Gori sa koje je poručeno da istraju do kraja u svojoj borbi.

Moleban u Hramu Svetog oca Nikolaja služili su sveštenici LJubiša Vujičić i Duško Gligić.

Sveštenik Vujičić izjavio je da je Gospod Bog podržao litije i uslišio molitve posvećene "padu vladajućeg režima u Crnoj Gori".

On je dodao da sve ono što je naopako treba da ode od srpskog naroda.

"Zahvalni smo Svevišnjem što je pao režim koji je želio da oduzme narodu crkve i manastire. Mi smo se iskreno molili. Niko ko je udario na crkvu i Boga nije dobro prošao", rekao je Vujičić Srni.

On je istakao da srpski narod uvijek treba da se moli za mir, ljubav, slogu i napredak, kao i za bratsko jedinstvo.

Molebanu i litiji u Milićima prisustvovao je veliki broj građana i vjernika koji su na miran i dostojanstven način prošetali do centra Milića gdje je pored NJegoševe biste održan prigodan recital.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koje je objavila Državna izborna komisija, DPS je osvojio 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,55 odsto ili 133.267.

Koalicija "Mir je naša nacija" osvojila je 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, "Crno na bijelo" 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.

Danas su se sastali lideri tri pobjedničke koalicije koji su dogovorili četiri principa saradnje, ali i ukidanje diskriminatorskih zakona i akata među kojima je i mjesecima osporavani Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije