Gradovi

U Petrovu i dalje na snazi vanredna situacija

U Petrovu i dalje na snazi vanredna situacija
Foto: N.N. | U Petrovu i dalje na snazi vanredna situacija

PETROVO - Krizni štab opštine Petrovo odlučio je da do daljeg ostaje na snazi vanredna situacija na teritoriji opštine koje je proglašeno zbog nevremena, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Krizni štab je pozvao vlasnike poplavljenih stambenih objekata, kao i poljoprivrednike kojima je pričinjena šteta na usjevima, plastenicima i objektima da do 18. maja prijave štetu na info-pultu u zgradi opštine.

Iz Štaba navode da je tokom jučerašnjeg dana obavljana sanacija puta u zaseoku Cvijanovići, u Kaluđerici, te puta preko Subašinog potoka Karanovac-Sočkovac, kao i onog prema groblju u Karanovcu.

Mehanizacija "Geokopa" angažovana je na regulisanju korita rijeke Jadrine. Mještani Porječine iskopali su propust i postavili cijevi na putu Marjanovići-Bjelani.

Iz Štaba danas očekuju dolazak mehanizacije - kamiona, gredera, valjka, te ljudstva Oružanih snaga BiH koji će se priključiti ekipama komunalnog preduzeća "Voda", timu Republičke uprave Civilne zaštite i angažovanim privatnim prevoznicima.

Radovi će danas biti izvođeni i na putu prema Volujaku i preko Vrle strane u Kakmužu, na putevima u Karanovcu i Porječini, kao i u koritu Jadrine.

Krizni štab opštine Petrovo proglasio je nakon nevremena 5. i 6. maja vanrednu situaciju a, prema prvim procjenama, pričinjena šteta samo na infrastrukturi iznosi najmanje pola miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije