Gradovi

U Prijedoru dočekana djeca sa Kosova i Metohije

U Prijedoru dočekana djeca sa Kosova i Metohije
Foto: N.N. | U Prijedoru dočekana djeca sa Kosova i Metohije

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem sa pedesetak osnovaca i četiri nastavnika sa Kosova i Metohije koji od subote, 16. juna, borave u Prijedoru i za njihove domaćine, učenike Osnovne škole "Branko Ćopić".

Uz želje za uspješan nastavak školovanja i mirnije djetinjstvo, gradonačelnik im je u znak dobrodošlice uručio i prigodne poklone.

"Želim da ugodno provedete vrijeme kod svojih domaćina i da shvatite da ćete ovdje uvijek imati prijatelje i da će i ovaj put ostati u trajnom sjećanju", rekao je Đaković.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je gradonačelniku i osoblju škole koja je po drugi put ugostila djecu, kao i roditeljima koji su učinili ovaj lijepi i humani gest da u goste prime djecu sa Kosova i Metohije.

Direktor Osnovne škole "Branko Ćopić" Sanja Munjiza istakla je da je ova škola rado prihvatila ovogodišnje domaćinstvo osnovcima sa Kosova i Metohije i većina roditelja je pokazala izuzetne emocije prema toj djeci koja žive u enklavama.

"Nije bilo teško organizovati smještaj kod naše djece i kolega, prosvjetnih radnika gdje će boraviti i provoditi vrijeme uz aktivnosti iz programa koji smo im pripremili", rekla je Munjiza.

Direktor Osnovne škole iz Ugljara Goran Jović izjavio je da ovo nije prvi put da je u pratnji svojih učenika stigao u Prijedor.

"Prošle godine smo poneli lepe utiske i radujemo se opet susretu sa prijedorskom decom i ljudima čije ćemo gostoprimstvo uvek pamtiti", istakao je Jović.

Prema programu njihovog boravka, djeca su sa domaćinima danas bila u šetnji gradom, a za sutra je planiran odlazak u Gradinu i Nacionalni park "Kozara".

Grad Prijedor već četvrtu godinu zaredom učestvuje u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Prije dva dana u 18 lokalnih zajednica Republike Srpske u goste je došlo oko 900 djece u pratnji oko 80 prosvjetnih radnika iz mnogih mijesta gdje žive Srbi na Kosovu i Metohiji, koji će u Srpskoj boraviti do subote, 23. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije