Gradovi

U Prijedoru počela gradnja pet kuća za izbjeglice iz Hrvatske

U Prijedoru počela gradnja pet kuća za izbjeglice iz Hrvatske
Foto: Srna | U Prijedoru počela gradnja pet kuća za izbjeglice iz Hrvatske

PRIJEDOR - U Prijedoru su danas počeli radovi na izgradnji pet kuća u okviru Regionalnog stambenog programa trajnog stambenog zbrinjavanja izbjegličke, raseljeničke i povratničke populacije.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da su korisnici porodice izbjegle iz Hrvatske.

On je rekao da je grad obezbijedio zemljište i priključne takse neophodne za komunalnu infrastrukturu, kao i sve ono što bude neophodno za samo izgradnju ovih objekata.

"Mislim da je ovo dobar projekat kako bismo trajno smjestili sva ova lica koja su naši Prijedorčani već dvadesetak godina", rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je najavio da će grad i dalje učestvovati u svim ovakvim i sličnim projektima.

Prilikom posjete jednoj od porodica koje će dobiti novu kuću u Gornjim Garevcima, on je rekao da je objekat u kojem ova porodica živi neuslovan i srećan je što će konačno moći da žive u novoj i uslovnoj kući, koja će im biti dovoljna za život.

Rajka Zdjelar iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora rekla je da je korisnike i izvođača radova birao Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, koji je implementator Regionalnog stambenog programa u Republici Srpskoj.

Ona je dodala da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH vodeća institucija u projektu, a da je grad Prijedor učesnik i u ovoj, petoj od šest faza projekta.

"Osim ove kuće u Gornjim Garevcima, imamo i dvije na Pećanima, jednu u Novoj Orlovači i jednu u Donjoj Omarskoj. U četiri slučaja su to novi, tipski objekti, a za jednu porodicu je u pitanju nadogradnja jer su oni sami već počeli gradnju“, pojasnila je Zdjelareva.

Među odabranim korisnicima je Milka Golubovac (80) koja kaže da u starom objektu živi skoro 20 godina.

"Grozno je bilo živjeti, ali izdržalo se. Možda sam bila dosadna, ali vrijedilo je - dočekala sam", govori Milka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije