Gradovi

U Prnjavoru formirana nova skupštinska većina na čelu sa SDS-om

U Prnjavoru formirana nova skupštinska većina na čelu sa SDS-om
Foto: SDS | U Prnjavoru formirana nova skupštinska većina na čelu sa SDS-om

PRNJAVOR - U Prnjavoru je formirana nova skupštinska većina, koju čini 16 izabranih odbornika na čelu sa Klubom odbornika Srpske demokratske stranke (SDS) sa devet odbornika, kazao je Milan Petrović, predsjednik OO SDS Prnjavor i odbornik te stranke u lokalnom parlamentu.

Prema njegovim riječima, novu skupštinsku većinu čini i Klub DNS-a sa tri odbornika te još četiri odbornika lokalnog parlamenta.

"Ova skupštinska većina nije rađena ni na kakvim  ucjenama i pritiscima već je isključivi cilj ove većine brži razvoj naše lokalne zajednice. Ona nije formirana da bi se zamijenila dva-tri odbornika u skupštinskom rukovodstvu već da bi radili projekte na koje će građani Prnjavora biti ponosni", kazao je Petrović, a saopšteno je iz SDS-a.

Prema riječima Petrovića, projekti koje će nova većina pokrenuti biće vodosnabijevanje ove lokalne sredine jer je, kako je naveo, sramota da mnoga naselja u Prnjavoru nemaju redovno vodosnabijevanje u 21. vijeku.

"Ova većina, za razliku od većine na čelu sa SNSD-om u nekim drugim gradovima, biće kooperativna načelniku, ali biće i predlagač mnogih stvari i siguran sam da će građani opštine Prnjavor to da prepoznaju. Posebno ističem da je većina stabilna bez ikakvih trzavica. SDS će podržati sve što je dobro za Prnjavor bez obzira ko je predlagač", naveo je Petrović.

Petrović je kazao da će predsjednik Skupštine opštine Prnjavor biti Mirko Bukvić, dok će potpredsjednik skupštine biti Milorad Kondić.

"Članovima nove većine u Prnjavoru poručujem da će SDS biti pouzdan partner. Građani ne treba da brinu jer će nova većina raditi isključivo u njihovom interesu. Talas promjena nastavlja se i u Prnjavoru pa tako danas SDS sa svojim partnerima PDP-om i DNS-om ima od Banjaluke do Bijeljine ili svog načelnika ili ima skupštinsku većinu", poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS, koji je došao u Prnjavor kako bi podržao novu većinu u lokalnom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije