Gradovi

Pratite nas na Google news

U Sarajevu za Novu godinu tri dana besplatan gradski prevoz

U Sarajevu za Novu godinu tri dana besplatan gradski prevoz
Foto: Ilustracija | U Sarajevu za Novu godinu tri dana besplatan gradski prevoz
Anadolija

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo sa 167.200 KM sufinansira organizaciju javnog dočeka Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, saopštili su danas iz Vlade KS.

Vlada Kantona Sarajevo će sa ukupnim procijenjenim iznosom od 167.200 KM učestvovati u sufinansiranju organizacije javnog dočeka Nove 2020. godine u Sarajevu.

"Kako je precizirano na sjednici, 70.000 KM će biti doznačeno Gradu Sarajevu s pozicije Turističke zajednice KS, dok će dodatnih 30.000 KM TZ KS namjenski utrošiti za regionalnu promociju ovih turistički bitnih aktivnosti", istakli su iz Vlade KS, dodavši:

"Svojim uslugama iskazanim u konkretnim novčanim iznosima u organizaciji planiranih trodnevnih događaja sudjelovat će i KJKP 'Gras' sa osiguranjem besplatnog trodnevnog prijevoza, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 50.000 KM, KJKP 'Rad', čije je čišćenje središta grada nakon koncerata procijenjeno na 11.700 KM, te Hitna pomoć sa osiguranjem usluga zdravstvene zaštite koje koštaju 5.500 KM.”

Na sjednici je istaknut značaj i uloga službenika MUP-a KS u organizaciji ovih događaja koji će biti maksimalno angažirani kako bi i ovoga puta oni protekli bez ijednog sigurnosnog incidenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije