Gradovi

Pratite nas na Google news

U Stanarima 7.943 birača

U Stanarima 7.943 birača
U Stanarima 7.943 birača
Srna

SARAJEVO - Pravo glasa na prvim izborima u opštini Stanari, koji će biti održani u nedjelju, 1. februara, ima 7.943 birača, zvanični su podaci Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Od navedenog broja, za glasanje na redovnim biračkim mjestima upisano je 7.856 birača, u odsustvu 16 i izvan BiH 71 birač. 

CIK BiH ovjerio je tri kandidata za načelnika opštine, a to su Dušan Panić iz SNSD, Mladen Kršić iz SDS i nezavisni kandidat Marinko Janjilović. 

Za odbornička mjesta u Skupštini opštine Stanari takmiči se sedam partija – SNSD, SDS, DNS, SP, PDP, HDZ BiH, Srpska alternativa, te četiri nezavisna kandidata – Mirko Kajganić, Radojica Keser, Slaviša Đukić i Borka Stanković. 

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj 9. septembra 2014. godine, usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine. 

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona, Stanari su bili u sastavu grada Doboja. 

Stanari su do 1958. godine bili samostalna opština, ali po tadašnjem uređenju opštine nisu imale velike nadležnosti, a većina političkog života na lokalnom nivou bila je u nadležnosti srezova. 

Stanari se nalaze u slivu rijeke Ukrine na sjeveru RS.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije