Gradovi

U Trebinju dočekana 46-godišnja majka i blizanci

U Trebinju dočekana 46-godišnja majka i blizanci
Foto: N.N. | U Trebinju dočekana 46-godišnja majka i blizanci

Na trebinjski gradski heliodrom, u Zasad polju, danas je Boban Kusturić, kojeg je ekipa “Nezavisnih novina“ prozvala „rodom“, a ostali prisutni novinari sa oduševljenjm prihvatili, doletio iz pravca Banjaluke i u Trebinje donio porodilju Mariju Stajić i njene blizance, koje je na svijet donijela u UKC Banjaluka u 46. godini života.

Porodilju su na heliodromu sa suzama u očima dočekao otac, zajedno sa bivšim i sadašnjim gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i Mirkom Ćurićem, jer su bebe začete vantjelesnom oplodnjom koju je Stajićima omogućila Gradska uprava Trebinja, te predsjednica trebinjskog Udruženja “Bebe” Snežana Misita, kao i predstavnici trebinjske Ginekologije, Centra za socijalni rad, prijatelji, rodbina i veliki broj novinarskih ekipa.

“Zahvalni smo svima, i trebinjskim ginekolozima, banjalučkim ginekolozima, ali posebno Snežani Misti i tadašnjem gradonačelniku Luki Petroviću koji su nam omogućili posljednju šansu, kao i svima drugima koji su meni danas obezbijedili da se osjećam kao kraljica i da tako budem, sa svoja dva sokolića u naručju, danas dočekana u mome gradu. Nemam riječi, osim da kažem da ja samo gledam u moju Snežu i Nikolu”, kazala je ponosna majka Marija po dolasku u Trebinje, koja je svojoj kćerkici dala ime Snežana, po predsjednici Udruženja “Bebe” Snežani Misiti.

Riječi zahvalnosti je uputio i srećni otac, istakavši da ne može da se sjeti svih ustanova i institucija, kao i pojedinacva koji su im pomagali u njihovoj borbi da postanu roditelji, ali će se, kako je dodao, svi oni pronaći u njegovim riječima zahvalnosti.

“Svaka beba u našem udruženju je jako bitna, ali su i ovaj dječak i djevojčica nešto izuzetni, jer su njihovi roditelji nakon 25 godina borbe bili odustali, s obzirom na finansijsku isrcpljenost. Njihova posljednja nada bila je ova šansa koju im je pružila Gradska uprava i oni su je iskoristili, pa smo i svi u Udruženju i srećni, i potreseni i zahvalni”, istakla je na heliodromu Snežana Misita, predsjednica Udruženja “Bebe”.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je ovo bila obaveza Gradske uprave i da će to ova vlast i ubuduće raditi.

“Važno je da smo dobili dva nova sugrađana i da je ovo jedan od najsrećnijih dana u Trebinju, a finansije su u svemu tome najmanje bitne”, kazao je Ćurić, pozivajući sve parove koji imaju takve probleme da im se jave.

Njegov prethodnik Luka Petrović je ovom prilikom dao obećanje da će “Elektroprivreda RS”, na čijem je trenutno čelu, nabaviti jedan helikopter koji će cijeloj Hercegovini služiti za medicineske svrhe.

“Najviše bi želio da se taj helikopter služi za ovakve svrhe, ali će tu biti za pomoć i svima drugima kojima bude potreban”, dodao je Petrović.

Boban Kusturić koji je danas u Trebinju s ponosom nosio nadimak “Roda”, istakao je da je neizmjerno srećan što je danas ovom gradu donio ovako lijep “dar” i dodao da će za projekat nabavke helikoptera za Hercegovinu Helikopterski servis RS pružiti svu potrebnu podršku u smislu ljudstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije